15 maj 2024
onsdag, 16 december 2015 17:03

NCC hyr ut till SIS i Torsplan

Skrivet av 
alt

Drygt ett år innan inflyttning är merparten av ytorna Torsplan 2 uthyrda. Arkitekt: BAU. Illustration: Diakrit

 

SIS Swedish Standards Institute är senaste tillskottet i NCCs projekt Torsplan etapp 2 i nya Hagastaden mellan Stockholm och Solna. Därmed är etappen snart fullt uthyrd ett helt år innan fastigheten är färdigställd. SIS har tecknat ett sjuårigt hyresavtal för drygt 5.500 kvm kontorsyta och inflyttning sker i februari 2017. 

 

– Vi hälsar SIS välkomna till Torsplan och den växande stadsdelen Hagastaden. Deras inflyttning stärker tillväxten i området ytterligare samt bidrar till att förstärka den life science profil som vi medvetet har arbetat för att addera till området, säger Olle Forsberg, regionchef på NCC.

 

Torsplan etapp två, som omfattar 23.000 kvm kontor- och handelsyta, såldes nyligen  genom en bolagsaffär till Castellums dotterbolag Fastighets AB Brostaden med ett värde om cirka 1,6 Mdr kr. Brostaden beräknas tillträda fastigheten under det första kvartalet 2017.

 

Det enda som återstår att hyra ut är kontorsytan i penthouse samt en butikslokal. Bland hyresgästerna finns bland annat Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO), SATS och Willys Hemma. Inflyttning sker successivt från hösten 2016.