14 maj 2024
onsdag, 16 december 2015 11:24

Stockholm Waterfront säljs för 1,75 Mdr

Skrivet av 
alt

Stockholm Waterfront ritades av White Arkitekter och färdigställdes 2011. Foto: Åke E:son Lindman


Direkt efter storförsäljningen av kontors- och köpcentrumkomplexet Oslo City för cirka 5 Mdr kr avyttrar DNB Liv en stor fastighet även i Stockholm. Enligt avtal ska KLP Eiendom köpa hotell- och kongresscentrumet Stockholm Waterfront strax intill Stockholms Central. Fastighetsvärdet i transaktionen är 1.750 Mkr och de årliga hyresintäkterna 79 Mkr. Även i denna affär har Pangea Proprty Partners varit rådgivare för DNB.
    

– DNB har ägt fastigheten sedan starten 2008. Det är ett av Stockholms mest miljövänliga hotell med bästa läge. Försäljningen ger DNB Livs kunder ett bra resultat, och bidrar samtidigt en anpassning till livbolagets nya regelverk Som ägare av ett större fastighetsbestånd är naturligt att utveckla portföljen genom att köpa och sälja fastigheter, och ta vinster när det behövs, säger Tom Rathke, konserndirektør i DNB.
    

Stockholm Waterfront Congress Centre öppnade 2011. Hotellet har 414 rum och drivs under varumärket Radisson Blu Waterfront Hotel och det tillhörande kongresscentrumet omfattar 14.000 kvm och rymmer 3.000 konferensdeltagare.