14 maj 2024
tisdag, 15 december 2015 22:55

Continentals Penthouse sålt för 250.000 kr/kvm

Skrivet av 
alt
Interiör för Penthouse, om 418 kvm, på Scandic Hotel Continental.

 

alt

Scanic Hotel Continental ska öppna den 1 april 2016 med 392 rum, 25 mötesrum, takbar, takterrass, restaurang, bar och gym.

 

alt

Många av bostadsrätterna i Continental får tillgång till takterrassen.

 

Nu har takvåningen om 418 kvm i Continental Apartments, tillhörande Brf Orgelpipan 12 i Scandic Hotel Continental, sålts för det begärda priset 104,5 Mkr, vilket motsvarar 250.000 kr/kvm. I priset ingår full hotellservice.

 

– Det är absolut Sveriges dyraste lägenhet. Sedan kan det ha sålts något gods, slott eller herrgård som har kostat mer än så, säger Niklas Berntzon, mäklaren på Eklund Stockholm New York (ESNY) som sålde lägenheten.

 

I annonsen för Penthouse Continental stod bland annat:

”Byggnaden kommer ha cirka 19 våningar. Högst upp kommer det byggas 19 bostadsrätter. De minsta kommer få en bostadsyta på 56 kvm och högst upp byggs det ett penthouse med en boyta om 418 kvm. Den såldes precis för 104,5 miljoner kronor. Alla lägenheterna uppförs med inspiration från New York, med bland annat fönster från golv till tak. Många av bostäderna kommer att få tillgång till takterrasser, full hotellservice och det är bara ta hissen ner till tunnelbanan, till pendeltåg och vanligt tåg eller till alla nöjen som centrala Stockholm erbjuder. Arkitekt är Andreas Martin-Löf och lägenheterna kommer säljas av Eklund Stockholm New York.

 

Intressant är priset för Penthouse Hotel Continental klart understiger det begärda priset som ESNY nu saluför för ett stort penthouse i flera plan på Manhattan, New York med en boyta om dryga 650 kvm. Här är priset hela 260 Mkr, motsvarande 400.000 kr/kvm.

 

Frågan är om Sernekes Karlatornet, planerat 266 meter högt på Hisingen på Göteborg, kommer att byggas. Om det blir fallet så ska ESNY sälja penthouse på Karlatornet enligt ESNY:s annonssida på Internet. TM