14 maj 2024
tisdag, 15 december 2015 12:58

Kungsleden har hyrt ut 85 procent av Isblocket

Skrivet av 
alt

Isblocket i Hyllie, Malmö, har ritats av FOJAB arkitekter och uppförs av Otto Magnusson. Kungsleden tillträder fastigheten i mitten på januari 2016.


Kungsleden har nu nästan fyllt upp sin nybyggda fastighet Isblocket (Vagnslidret 1), i Hyllie i Malmö. Totalt är 3.862 kvm är uthyrda i kontorsdelen. Återstår att hyra ut endast en kontorslokal på 551 kvm samt två butikslokaler på 64 respektive 105 kvm.
    

Hyresgäster i huset blir Malmö kommuns parkeringsaktiebolag, som har tecknat ett åttaårigt kontrakt om 2.120 kvm och IT-konsulten Addpro, som ska hyra 869 kvm på fem år. Vidare har BC Sweden AB, importör och generalagent för Jaguar och Land Rover, tecknat ett fremårigt kontrakt på 337 kvm, Merit Consulting, ett internationellt konsultbolag ett hyresavtal om 216 kvm på tre år  och SsangYong Import AB. importör och generalagent för det Koreanska bilmärket SsangYong, som ska hyra 97 kvm på ett femårigt kontrakt.
    

Utöver dessa hyresgäster ska Kungsleden sitt regionkontor till Isblocket. Hyllie är ett av Kungsledens prioriterade klusterområden där vi ser stor potential i och med läget nära Citytunneln, köpcentrumet Emporia samt kommunens ambition att bygga en blandstad.
    

– Det är glädjande att vi på relativt kort tid får möjlighet att välkomna fem nya hyresgäster till vårt prestigprojekt i ett av Malmös mest spännande områden. Vi ser en stor potential i Hyllie och har för avsikt att tillsammans med övriga fastighetsägare och kommunen aktivt arbeta för att fortsätta utveckla området mot en dynamisk och hållbar blandstad, säger Gert Ternström, regionchef Malmö på Kungsleden.