14 maj 2024
tisdag, 15 december 2015 12:54

Nya bostäder i Stockholm väst

Skrivet av 
alt

Planer på ny bebyggelse ovanpå ny bussterminal och intill tågstation och tunnelbana i Barkarby/Stockholm väst.


Nya bostäder och arbetsplatser planeras nu i Veddesta, strax väster om Barkarby station/Stockholm Väst. Dels genom ett ramavtal med Veidekke Bostad AB om ett område som planeras för 1.200 bostäder och lokaler, dels genom en överenskommelse om nybebyggelse i stadskvarter ovanpå en ny bussterminal i nära anslutning till pendeltåg och kommande tunnelbana.
    

Parallellt med utvecklingen i centrala Veddesta fortsätter planeringen av närliggande kvarter. Här planeras för ny bebyggelse i stadskvarter ovanpå en ny bussterminal i nära anslutning till pendeltågsstationen i Barkarby Station/Stockholm Väst och den kommande tunnelbanan från Kista och Akalla som planeras vara klar 2021. Principöverenskommelsen har träffats mellan Järfälla kommun, Stockholms läns landsting och fastighetsägare i området och godkändes av kommunstyrelsen den 14 december.
    

– Detta innebär ett viktigt och påtagligt startskott för utvecklingen av hela Veddesta och förstärker Järfällas position som en av Sveriges snabbast växande kommuner, säger Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.