14 maj 2024
måndag, 14 december 2015 17:36

HEBA köper äldreboende i Farsta

Skrivet av 
alt

HEBA tillträder kvarteret Tärnö 1 vid färdigställandet i juni 2016. Bilden visar entrén i suterrängplanet och, längre bort, entrén i byggnadens huvudplan.


HEBA ska köpa fastigheten kv. Tärnö 1 i Farsta Strand av Danator Group AB för 254 Mkr. Fastigheten omfattar ett äldreboende med 76 lägenheter som är under uppförande. Byggnaden är i 6 våningsplan och omfattar totalt cirka 5.800 kvm. Förvärvet finansieras med banklån och genomförs som en bolagsaffär och tillträde sker i samband med att projektet färdigställs den 1 juni 2016. Hyresgäst är Vardaga AB som har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med en årshyra om 12,1 Mkr
    

– Förvärvet av kv. Tärnö 1 innebär att vi nu utökar vårt ägande av vårdfastigheter till sammantaget tre fastigheter. HEBAs verksamhet är i första hand inriktad på att utveckla, äga och förvalta hyresbostäder men vår tillväxt omfattar även äldreboenden. Vi ser nu fram mot ett riktigt gott samarbete med vår nya hyresgäst Vardaga, säger Lennart Karlsson, vd för HEBA Fastighets AB.
    

HEBA äger sedan tidigare ett äldreboende i Täby och köpte nyligen ett äldreboende i Sollentuna som färdigställs under det fjärde kvartalet 2016.