14 maj 2024
lördag, 12 december 2015 19:21

Rikshem inleder oberoende granskning

Skrivet av 
alt
Mats Mared.

 

Mats Mared, ordföranden för Rikshem, har beslutat att genomföra en oberoende granskning av bolaget. Detta efter en tid av rykten kring bolagets verksamhet och personer i ledande befattning.

 

Bland annat ska den nyligen sparkade vice vd:n Ilja Batljan ha erbjudit totalt 2,6 Mkr till en bostadrättsförening i Kista mot att medlemmarna i föreningen skulle dra tillbaka en överklagan av ett bygglov. Detta ska ha resulterat i att Rikshem i stället för 36 villor kunnat bygga 118 bostadrättslägenheter.

 

– Jag har beslutat att tillsätta en granskning av bolaget vilket jag också har förankrat med styrelsen. Det har under en tid förekommit allvarliga anklagelser mot bolaget. Arbetet med granskningen kommer att inledas omedelbart. Granskningen välkomnas av vd Jan-Erik Höjvall, säger Mats Mared, styrelseordförande för Rikshem.

 

Styrelsen meddelar att den har fullt förtroende för Höjvall och framhåller att granskningen, som upphandlas i samråd med styrelsen, genomförs för bolagets bästa, dess anställda samt hyresgäster och samarbetspartners. Granskningen kommer att presenteras för styrelsen och kommuniceras externt.