14 maj 2024
lördag, 12 december 2015 19:10

ALM Equity byggstartar i Västervik och Torekov

Skrivet av 
alt

SandellSandberg har ritat projektet Slottsholmen i Västervik.

 

alt

ALM Equitys ägarandel är 25 procent i Torekov.

 

I samarbete med Björn Ulvaeus byggstartar ALM Equity projektet Slottsholmen i centrala Västervik. Projektet innehåller restaurang och konferens i kombination med exklusiva bostadslägenheter, marina och ett flytande hotell.

 

– Jag hoppas att Slottsholmen ska bidra till att göra Västervik till ett attraktivt resmål. Nu fattas bara en flygplats! säger Björn Ulvaeus.

 

Bostäderna är i varierade storlekar med havsutsikt från alla väderstreck, generösa balkonger och vackra materialval. Visionen är att skapa en levande mötesplats året runt – ett vardagsrum för Västervikare och besökare – på kanske en av Sveriges vackraste platser. Ansvarig arkitekt för projektet är SandellSandberg. Byggstartad del utgör 4.200 kvm BOA och LOA. Byggnationen utförs i nära samarbete med Peab.

 

– Projektet Slottsholmen kommer bli ett fantastiskt tillskott i utvecklingen av denna kulturhistoriskt viktiga och vackra plats, säger Joakim Alm, vd ALM Equity AB.

 

ALM Equity har även byggstartat etapp två i projektet Bjäreterrassen i sommarparadiset Torekov. Totalt 55 karaktäristiska vitputsade skånehus med branta takvinklar och lertegel framtagna av den välkände Torekov-arkitekten och formgivaren Stephan Gip.

 

I samband med byggstarten minskas ALM Equitys ägarandel från 50 procent till 25 procent genom försäljning till nya investerare.  Ansvarig mäklare är Nadjafi & Kristiensen i Båstad och byggnationen utförs av NCC Construction Sverige AB.