15 maj 2024
onsdag, 09 december 2015 18:49

Ökat antal gästnätter i Stockholm

Skrivet av 
alt
Olle Zetterberg är vd för Stockholm Business Region AB.

 

Under oktober månad registrerades över 1,1 miljoner gästnätter vid kommersiella boendeanläggningar i Stockholms län, enligt en rapport från Stockholm Visitors Board AB, ett dotterföretag till Stockholm Business Region AB. Detta är en ökning med 7 procent jämfört med oktober 2014. Cirka 68 procent av övernattningarna kom från den inhemska efterfrågan som ökade med 1 procent.

 

Utländska övernattningar i allmänhet ökade med 22 procent. Nordiska gästnätter ökade med 10 procent. Norska besökare stod för merparten av gästnätter, och ökade med 12 procent, följt av finländska besökare, som ökade med 13 procent.

 

För andra europeiska länder ökade antalet övernattningar med 20 procent. De länder som har de flest registrerade gästnätter var Storbritannien, som ökade med 28 procent, och Tyskland, som ökade med 17 procent, jämfört med oktober 2014.

 

Antalet övernattningar ökade även för icke-europeiska länder och då med 30 procent. USA svarade för det största antalet gästnätter i en ökning med 24 procent.

 

I Stockholms län, ökade det genomsnittliga priset för en hotellnatt liksom för hotellens totala intäkter, i en jämförelse med oktober 2014. TM