29 april 2024
fredag, 04 december 2015 16:15

TUI i nya kontor i Münchenbryggeriet

Skrivet av 
alt

Münchenbryggeriet (Ludvigsberg 3) uppfördes 1896 och innehåller idag cirka 47.000 kvm uthyrbar yta, bland annat kontor, utbildningslokaler, restaurang samt lager. AFA Fastigheter köpte fastigheten hösten 2006.


Den 4 december invigde Fritidsresors nordiska resekoncern TUI Nordic sina nya kontorslokaler om 5.000 kvm i AFA Fastigheters Münchenbryggeriet på Södermalm i Stockholm. TUI har verkat i fastigheten i 30 år.
    

– Ombyggnaden innebär att vi får ett toppmodernt kontor med en aktivitetsbaserad planlösning, anpassad för vår verksamhet. Samtidigt kan vi vara kvar i det hus där vi har trivts väldigt bra under alla år, säger Charlotte Wiebe, HR Direktör på TUI Nordic.

 

Ombyggnaden har tagit närmare 11 månader att genomföra och TUI Nordic har kunnat sitta kvar i huset under hela ombyggnadstiden.

 

– Det har varit en lärande period att gå från ett kontor med fasta platser till ett kontor med full flexibilitet i inspirerande miljö. Alla kollegor har kunnat delta i utformningen av det nya kontoret och nu väntar ett lärande år för att få ett nytt sätt att mötas och arbeta på. Samarbetet med AFA Fastigheter och alla partners har varit mycket positivt, säger Annika Lignell, Intern Projektledare på TUI Nordic.

 

– Vi är glada över det nära samarbete vi har med TUI Nordic och ser fram emot de kommande tio år som det nya avtalet sträcker sig över, och förhoppningsvis ytterligare 30 år, säger Hans Eurenius, projektutvecklare, AFA Fastigheter.