29 april 2024
fredag, 04 december 2015 15:19

​Älvstranden bevarar historisk silhuett i Göteborg

Skrivet av 
alt

Älvstranden Utveckling, Stena, Volvo, Serneke och Ingvar Oldsberg hjälps åt att bevara spår av stadens historia, mitt i det område där Älvstaden växer fram i centrala Göteborg.


Nu är det klart att Stena Line, Volvokoncernen, Serneke och Ingvar Oldsberg har lyckats med räddningsoperationen av tre kranar i Göteborgs hamn.
    

Det var den 26:e februari som Ingvar Oldsberg först kom överens med Stena Line om att gå in och stötta projektet att rädda de klassiska kranarna. Senare anslöt även Volvokoncernen och Serneke som finansiärer. Utgångspunkten från de tre bolagens sida har hela tiden varit att ekonomiskt bidra till att de tre kranarna kan räddas och att förvaltningen därefter ska tas om hand av en annan part. Nu ställer det kommunala bolaget Älvstranden Utveckling upp som förvaltare, och därmed har alla bitar fallit på plats.
    

– Vi tror på det framtida Göteborg och vision Älvstaden som vårt projekt Karlavagnsplatsen är en del av. För oss har kranarna ett stort symbolvärde i att det gamla möter det nya, vilket är en förutsättning för en bra stadsutveckling. Vi är oerhört glada att kunna ge tillbaka detta till staden och dess invånare, säger Ola Serneke, vd för Serneke.
    

Advokatfirman Vinge har hanterat försäljningen som en del av likvidationen och nedläggningen av Götaverken.

 

– Att få medverka till att en av Götaverkens sista affärer leder till att minnet av Göteborg som en stor och viktig varvsstad kan få finnas kvar, är glädjande trots avvecklingsarbetets i övrigt sorgkantade innehåll, säger likvidatorn Morgan Hallén vid Advokatfirman Vinge.