29 april 2024
fredag, 04 december 2015 13:00

JM samarbetar med HSB i Lund

Skrivet av 
alt
JM ska utveckla fastigheterna Kugghjulet 1, 3 och 4 i Lund tillsammans med HSB Skåne.


JM har ingått samäganderättsavtal med HSB. Affären innebär att JM säljer 50 procent av fastigheterna Kugghjulet 1, 3 och 4 som ligger i industriområdet vid Öresundsvägen i Lund. Affären uppgår till 100 Mkr och innebär ingen resultateffekt. Detaljplanen beräknas vara klar under första kvartalet 2018.
    

– Vi är glada över att kunna fortsätta utveckla Kugghjulet tillsammans med HSB. Fastigheterna ligger i området som omfattas av den stora förtätningsplanen för Lund, säger Susanne Persson, regionchef för JM region Syd.
    

För HSBs del ligger förvärvet ligger rätt i tiden. HSB Skåne räknar med att vara klar med nyproduktionen på Arenaparksområdet samtidigt som byggnationen på den nyförvärvade marken kan sätta igång.
    

Det nya bostadsområdet kommer knyta samman Lunds västra delar med centrum på ett naturligt sätt. HSB Skåne kommer, tillsammans med JM, att ta fram detaljplan för produktion av bostadsrätter och eventuellt hyresrätter. Om allt flyter på enligt plan kan det nya området förhoppningsvis stå klart för inflyttning inom fem år.
    

– Vi tror mycket på Lunds utveckling, såväl i närtid som i ett längre perspektiv. Detta blir det tredje bostadsområdet i Lund som vi under en tioårsperiod är med och utvecklar, säger Ann Irebo, vd på HSB Skåne.