14 maj 2024
torsdag, 03 december 2015 18:35

170 Gröna Bostäder i Östra Sala Backe

Skrivet av 
alt

Winell & Jern har ritat ByggVestas och Grön Bostads lägenheter i Östra Sala Backe i Uppsala.

 

ByggVesta och Grön Bostad har tagit det första spadtaget för det största hyresrättsprojektet i Uppsalas nya stadsdel Östra Sala Backe. Totalt omfattar det 170 nya hyresrätter mellan Fyrislundsgatan och Johannesbäcksgatan i lummiga kvarter med tydlig innerstadskänsla.

 

– Östra Sala Backe är en viktig del av vår satsning på att bygga upp ett långsiktigt ägande i hållbara, miljövänliga bostadsfastigheter. Vi vill verka som pådrivare i utvecklingen och arbetar med hållbarhet ur flera perspektiv, säger Eva Ellenfors, vd för Grön Bostad.

 

När projektet i Östra Sala Backe är slutfört kan Grön Bostad totalt erbjuda cirka 300 lägenheter i Uppsala. Just nu flyttar nämligen de första hyresgästerna in i nybyggda lägenheter i Södra Rosendal, ett område präglat av omtanke och småskalig inbjudande arkitektur. Kvarteren i Östra Sala Backe har lika höga ambitioner för en levande stadsdel med innerstadskänsla, hög närservice, grönskande gårdar och promenadstråk.

 

– Vid Östra Sala backe kommer de nya hyresrätterna bidra till en levande stadsdel med större underlag för butiker och service, till exempel en helt ny busslinje. Det behövs ännu fler hyresrätter så jag är glad att vi får in en långsiktig aktör på Uppsalas bostadsmarknad, säger kommunalrådet Erik Pelling, ordförande för Plan- och byggnadsnämnden.
 

I första etappen av Östra Sala Backe har ByggVesta utvecklat två delprojekt; dels 102 lägenheter i kvarteret Daggvidet, dels 68 lägenheter i kvarteret Bäckrosen. I projekten ingår även två butikslokaler. Liksom i Södra Rosendal kommer fastigheterna att ägas av fastighetsbolaget Grön Bostad (ByggVesta och AFA Sjukförsäkringsaktiebolag) och förvaltas av ByggVesta. Hyresrätterna förmedlas genom ByggVestas bostadskö.