15 maj 2024
fredag, 27 november 2015 12:52

ECP expanderar Eurostop i Halmstad

Skrivet av 
alt

Eurocommercial Properties genomför en fullständig omvandling av  Eurostop Halmstad.


Eurocommercial Properties (ECP) har nu fattat beslut om att starta den stora utbyggnaden av Eurostop Halmstad. Den inledande etappen innehåller 47 helt nya butiker och skapar ett naturligt kundvarv. Sedan i våras har markarbeten pågått på området och nya infarter, ny Statoil-enhet, rondeller och parkeringsplatser är nu färdigställda. Nu har halländska MTA Bygg och Anläggning fått det fortsatta uppdraget att genomföra byggnationen av det nya Eurostop, som ligger vid E6:ans södra infart till Halmstad.
    

– Vårt mål med den nya handelsplatsen är att göra något riktigt bra för Halmstad och hallänningen. Därför är vi extra glada över att ha träffat avtal med en lokal aktör när det gäller byggnationen. Tillsammans med MTA ska vi skapa en välkomnande oas för upplevelser, möten och shopping. En plats dit man gärna återvänder, säger Martin Bjöörn, fastighetschef på Eurocommercial.
    

Totalt räknar ECP med att investera cirka 600 Mkr i hela utvecklingen av Eurostop Halmstad och denna etapp i ombyggnationen innebär en fullständig omvandling av köpcentret. Totalt handlar det i den första etappen om byggnadsarbeten på 19.000 kvm. Köpcentrumet kommer att gå från dagens 30 aktörer till cirka 90 butiker, kaféer och restauranger. Under hela om- och tillbyggnationen håller Eurostop öppet som vanligt.

 

– Det nya köpcentret ska stå klart i slutet av 2017 men de första nya hyresgästerna väntas kunna flytta in redan hösten 2016. Just nu är vi i slutfas i förhandlingar med flertalet nya spännande hyresgäster som inte finns i Halmstad idag. Detta ser vi fram emot att snart få återkomma om, säger Mats Jäderberg, centrumchef på Eurostop Halmstad.