15 maj 2024
onsdag, 25 november 2015 14:47

KS Projekt säljer till Corem i Halmstad

Skrivet av 
alt

Robert Treutiger, transaktionsansvarig på Colliers, och Eva Landén, vd för Corem.


Corem fortsätter att öka i Region Syd genom förvärv av logistikfastigheten Fyllinge 20:466 om 2.000 kvm i Halmstad. Hyresgäst är KS Projekt som även är säljaren, vars rådgivare var Colliers International. Nordia Law har varit säljarens legala rådgivare. Samtidigt har Corem avtalat om att förvärva fastigheten Halmstad 7:109 i Kårarp, beläget vid norra infarten till Halmstad. Här ska Corem uppföra en ny logistikbyggnad om 5.200 kvm för KS Projekt – som projektleder, levererar och färdigställer nyckelfärdiga butikslösningar och inredningskoncept i kommersiella miljöer – har tecknat ett tioårigt hyresavtal för den nya byggnaden.
    

I samband med färdigställandet av nyproduktionen i Kårarp kommer KS Projekt att lämna fastigheten i Fyllinge. Corem ser goda möjligheter att kunna hyra ut fastigheten i Fyllinge efter att den tomställts.

 

Robert Treutiger, transaktionsansvarig på Colliers säger:
– Det är alltid glädjande att kunna leverera helhetslösningar till både köpare och säljare som vill växa. I segmentet Industri & Logistik har vi generellt stor efterfrågan just nu på både sale-leaseback- och investerarcase samt singel- och portföljaffärer.

 

KS Projekts befintliga fastighet förvärvas för 13 Mkr och den samlade investeringen för mark och nyproduktion beräknas till 40 Mkr. Förvärv och nyproduktion finansieras för närvarande inom befintliga låneramar.

 

– Corem fortsätter sin satsning i Halmstad där vi nu har cirka 80.500 kvm i uthyrbar area och därmed är en betydande aktör i området. Vi ser Halmstadsregionen som en viktig och väl fungerande logistikhub och dessa förvärv kompletterar vårt övriga bestånd i regionen väl, säger Eva Landén, vd för Corem