15 maj 2024
onsdag, 25 november 2015 12:05

Wallenstam startar sitt tredje projekt i Uppsala

Skrivet av 
alt

Arkitekturen i de olika delarna av fastigheten syftar till att de tydligt ska urskilja sig från varandra med en färgsättning som är inspirerad från befintlig bebyggelse i norra Gränby. Arkitektskiss: Argo Arkitekter


Nu har byggnationen av Wallenstams tredje bostadsproduktion i Uppsala påbörjats. På Bruno Liljeforsgatan i Gränby kommer 116 hyreslägenheter att vara klara för inflyttning till sommaren 2017.
    

– Det är glädjande att vi nu har nästan 400 lägenheter i produktion Uppsala. Behovet av bostäder är stort och vi ser fram emot att fortsätta bidra till att skapa fler hem i Uppsala. Det formella spadtaget för Symfonin tas tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Marlene Burwick i början av februari, säger Mathias Aronsson, vice vd Wallenstam.
    

Wallenstams övriga nyproduktioner i Uppsala är Snickeriet med 137 hyreslägenheter i Östra Sala backe och Fjärilen i Rosendal med 145 hyreslägenheter. I Symfonin byggs de 116 lägenheterna i storlekarna 1-3 rum och kök med en tyngdpunkt på 2 rum och kök. Det blir en klimatsmart fastighet som försörjs med grön el från Svensk NaturEnergi.