15 maj 2024
tisdag, 24 november 2015 15:25

Index bygger 300 hyresrätter i Norrtälje

Skrivet av 
alt
Index byggstartar 300 hyresrätter i kvarteret Juvelen i Norrtälje. Index har även planer att bygga om Lantmännens silo, som syns i bakgrunden i Norrtälje Hamn, till Norrtälje Torn med 500 bostadsrätter.

 

Bostadsutvecklaren Index International AB har tagit det första spadtaget i det som ska komma att bli kvarteret Juvelen bestående av 300 hyreslägenheter i ett attraktivt läge mellan Rubingatan och Safirgatan och bredvid Kommunhuset i Norrtälje. 

 

– Med Juvelen lanserar vi vår ambition att bygga smarta, snygga hyresrätter som möter ett ökat behov på boende i Stockholm och Mälardalen, säger Rickard Haraldsson, vd Index International.

 

De första inflyttningarna beräknas ske i maj 2017. Den andra etappen beräknas vara klar under senare delen av 2018. Juvelen Norrtälje kommer att innebära en investering i storleken 300 Mkr för det första kvarteret och 500 Mkr totalt för båda kvarteren.

 

– Juvelen är också en del av Index satsning på hyresrätter, som vi så framgångsrikt utvecklat i USA. Det här projektet är en del av vår plan att producera 200-300 hyreslägenheter per år i Stockholm-Mälardalen, och vi fortsätter att verka i områden och på marknader som vi kan och har verkat på sedan starten 1998, säger Rickard Haraldsson.

 

Index planerar även att bygga cirka 500 bostadsrätter i Norrtälje Hamn under namnet Norrtälje Torn. Uppförandet sker där Lantmännens silo tidigare stått och säljstarten är planerad till våren 2016.