2 maj 2024
måndag, 26 oktober 2015 17:23

Bostadsbolaget köper för 493 Mkr i Hammarkullen

Skrivet av 
alt

Bostadsbolaget tar över lägenheterna på Bredfjällsgatan i Hammarkullen.


Allmännyttiga Bostadsbolaget i Göteborg köper fastigheter på Gropens gård och Bredfjällsgatan i Hammarkullen i Angered i nordöstra Göteborg av D. Carnegie & Co. Affären omfattar 890 hyreslägenheter och köpesumman utgår från ett underliggande fastighetsvärde om 493 Mkr. För D. Carnegie innebär affären en reavinst på 14 Mkr jämfört med senaste värdering, före transaktionskostnader.
    

Förvärvet innebär att Bostadsbolaget därmed äger och förvaltar över 2.200 hyreslägenheter i Hammarkullen. Av de 890 nyförvärvade hyreslägenheterna planerar bolaget att på sikt omvandla hälften till kooperativa hyresrätter och bostadsrätter. Detta för att genom blandade upplåtelseformer öka områdets attraktivitet och integrationen i staden.
    

– Vi är glada att D. Carnegie & Co har valt att sälja till just Bostadsbolaget. Förutom rent förvaltningsmässigt ser vi också en rad samhällsekonomiska fördelar, säger Johan Zandin, styrelseordförande på Bostadsbolaget.
    

– Försäljningen är ett led i vår fokusering på att äga bostäder i Storstockholm eller med pendlingsavstånd till huvudstaden. Vi är dessutom glada över att ha hittat en köpare som har ambitionen att fortsätta att utveckla Hammarkullen, säger Ulf Nilsson, vd för D. Carnegie & Co.
    

Affären är villkorad av ett godkännande från Bostadsbolagets moderbolag Förvaltnings AB Framtiden och från Göteborgs kommunfullmäktige. Planerat tillträde för fastigheterna är 1 februari 2016.