1 maj 2024
måndag, 26 oktober 2015 12:08

Skanska bygger i Norge för 360 Mkr

Skrivet av 
alt

Asker Tek, byggnaden till höger, är den tredje etappen i Kraglund kontorpark vid Asker centrum utanför Oslo. Huset ska innehålla 830 arbetsplatser fördelat på sju plan och 200 p-platser i två plan. Arkitekt är Jostein Rønsen Arkitekter AS


Skanska har tecknat avtal med Ferd Eiendom AS om att bygga en kontorsfastigheten Asker Tek om 19.000 kvm utanför Oslo i en totalentreprenad. Kontraktet är värt 360 Mkr och inkluderas i Skanska Norges orderingång för det fjärde kvartalet 2015. Kontoret kommer att få miljöcertifieringen Breeam Very Good. Arbetet kommer att påbörjas i februari 2016 och beräknas vara slutfört i december 2017.
    

Första hyresgäst i Asker Tek blir Indra Navia, som levererar teknik för förvaltningen av världens luftrum. Företaget ska samlokalisera sin verksamhet och flytta 200 anställda på en yta om 6.600 kvm till Asker. Avgörande för Indra Navia att valde Asker Tek har varit den flexibla byggnaden med närhet till flygplats, tåg och andra offentliga kommunikationer.
    

– Vi är mycket glada över att Indra Navia valde Asker Tek som sitt nya norska huvudkontor och vi tror att detta är den första av flera teknikföretag som söker sig hit. Nu har vi beslutat byggstart, och har en planerad utveckling av projektet som gör att vi också kan hyra kontor till andra företag som behöver nya lokaler med inflyttning 2018, säger Silje Strøm, marknadschef på Ferd Eiendom.