1 maj 2024
måndag, 26 oktober 2015 12:05

Nytt hotellkoncept vid Brunkebergstorg

Skrivet av 
alt

Entrén till hotellet AtSix, med adress Brunkebergstorg 6.


Nu presenterar AMF Fastigheter och Nordic Choice Hospitality Group konceptet för livsstilshotellet At Six vid Brunkebergstorg 6 i Stockholms city. Det är första av två hotell som byggs vid Brunkebergstorg i kvarteret Urban Escape och konceptet för AtSix är framtaget i samarbete med Londonbaserade Universal Design Studios.
    

– Hotellen är en vital del i förverkligandet av kvarteret Urban Escape och skapandet av den tredje platsen. Platsen mellan hemmet och arbetet där människor kan mötas och utbyta idéer. En sådan plats blir allt viktigare i den urbana vardagen, säger Karolin Forsling, chef stadsutveckling och marknad på AMF Fastigheter.
    

Namnet At Six anspelar på hotellets adress, Brunkebergstorg 6, och konceptet innefattar ett tiotal barer, kaféer och restauranger där det ingår en tvåvånings takkrog och takterrass, 24 timmars service, ett spa & gym-koncept samt en event- och mötesarena på 2.000 kvm. At Six öppnar mars år 2017 med 343 rum, varav ett 40-tal sviter samt tre penthousevåningar.
    

– Att bo här är mycket mer än en övernattning. Den världsvana resenären som söker kvalitet och perfektion kan känna sig som hemma samtidigt som platsen och hotellet lockar den medvetne stockholmaren, säger Anna Spjuth, vd och hotelldirektör, At Six.
    

Urban Escape Stockholm växer fram i kvarteret mellan Hamngatan, Regeringsgatan och Brunkebergstorg och består av fem fastigheter, fyra gator och två torg.     


Omvandlingen av kvarteret kommer att pågå fram våren 2019 och kommer innebära att fastighetsarean utökas från befintliga 95.000 kvm till cirka 130.000 kvm, varav 62.000 kvm kontor, 29.000 kvm hotell och konferens, och 38.000 kvm handel och restaurang. 

    

Utvecklingen av Brunkebergstorg sker i samarbete mellan AMF, Stockholms stad och Stena Fastigheter (Hotel Sergel Plaza), medan utvecklingen av Regeringsgatan sker tillsammans med AMF, Vasakronan, Pembroke och Hufvudstaden.