1 maj 2024
fredag, 23 oktober 2015 17:16

Sveafastigheter tecknar 20-årigt avtal i Kalmar

Skrivet av 
alt

Linnéuniversitetet sett från Ölandskajen i Kalmar. Illustration: Tengbom


Linnéuniversitetets styrelse har beslutat om genomförande av en planerad om- och tillbyggnation på Universitetskajen i Kalmar. Det betyder att Sveafastigheter kan registrera ett 20-årigt hyresavtal för 23.000 kvm lokaler. Om- och tillbyggnaden av universitetets lokaler omfattar 19.000 kvm av avtalets 23.000 kvm.
    

Linnéuniversitetet, Sveafastigheter och P&E Fastighetspartner har under två års tid haft ett nära samarbete runt planeringen av de utökade lokalerna. Processen har även omfattat ny detaljplan för området, samt regeringens godkännande av det 20-åriga hyresavtalet. P&E Fastighetspartner är Sveafastigheters lokala partner avseende fastighetsutveckling och förvaltning i Kalmarregionen, därtill minoritetsägare i den aktuella fastigheten.

 

– Det är mycket glädjande för alla parter att projektet, som vi har arbetat aktivt med under flera års tid, nu kommer att genomföras. Vi är glada åt att kunna utveckla ändamålsenliga lokaler åt Linnéuniversitetet och ser fram emot det fortsatta samarbetet. Utformningen av området och de nya lokalerna kommer att gynna forskning och utbildning, vilket även bidrar till tillväxten i regionen, säger Eric Bergström, partner i Sveafastigheter.