11 maj 2024
måndag, 19 oktober 2015 15:47

Familjebostäder säkrar byggrätter för 625 bostäder

Skrivet av 
alt

Ann-Margarethe Livh, ordförande, och Håkan Siggelin projektutvecklingschef för Familjebostäder i Stockholm.


Familjebostäder i Stockholm har nyligen säkrat markanvisningar för tre projekt och totalt 625 hyresrätter. Projekten är Lådkameran Bandhagen (cirka 200 hyresrätter, prel. byggstart 2017), Algoritmen Hagastaden (cirka 150 hyresrätter, prel. byggstart 2017) samt Länsmannen Enskede Gård (cirka 175 hyresrätter och 100 studentlägenheter, prel. byggstart 2018).
    

– Det är glädjande att Familjebostäder är delaktigt i utvecklingen av både nya stadsdelar som Hagastaden och äldre som Enskede Gård. Stockholm är i stort behov av nya hyresrätter över hela staden, säger Ann-Margarethe Livh (V), ordförande i Familjebostäder.
    

– Vi är glada över möjligheten att planera för allmännyttiga hyresrätter i Hagastaden som ju är ett av stadens stora stadsutvecklingsområden. Vid sidan av de cirka 150 hyresrätter ska vi även planera för två förskolor och en gruppbostad, säger Håkan Siggelin, projektutvecklingschef, Familjebostäder.
    

Markanvisningarna i oktober kompletterar de tidigare fyra markanvisningarna som bolaget erhållit under året.


Sammantaget för 2015 har bolaget via markanvisningsförfarande säkrat byggbar mark för cirka 1.036 nya bostäder och därutöver tillkommer byggrätter via ett förvärv i Årstaberg om cirka 220 nya bostäder.
    

– När allmännyttan nu ska fördubbla sitt bostadsbyggande är det oerhört viktigt att bolagen får de markanvisningar som behövs för nå upp till målet. Jag är väldigt glad att Familjebostäder i år har fått byggrätter för 1.256 nya bostäder, säger Ann-Margarethe Livh.