28 april 2024
söndag, 18 oktober 2015 19:40

NREP köper av JM Enghave Brygge i Köpenhamn

Skrivet av 
alt

NREP:s projekt i Enghave är rödmarkerat.

 

NREP Nordic Strategies Fund I, en fond som förvaltas av NREP, har förvärvat en stor tomt på Enghave Brygge i södra hamnen i Köpenhamn. Säljare är JM. Köpeskillingen uppgår till 230 miljoner danska kronor, cirka 288,5 Mkr. I slutet av september i år skrev Fastighetsaktien att JM inte tror på Danmark då bolaget nu sålt marken i storprojektet Sydhavne och Enghave Brygge i centrala Köpenhamn.

 

NREP:s förvärv genomförs som ett joint venture med NPV på så sätt att NREP även arbetar med utvecklingen av BIG shoppingcentret i Herlev, utanför Köpenhamn.

 

Tomten rymmer 85.500 kvm byggrätter varav 50.500 kvm är bostadsbyggrätter och 35.000 kvm är kommersiella byggrätter. Området kommer att få en marin identitet med öar och kanaler. Affären kommer slutföras i december i år och området kommer att utvecklas under de kommande fem åren.

 

– Enghave Brygge kommer att vara en av de främsta sjönära områdena i Köpenhamn då hela kvarteret har färdigtställts. Vi är glada att delta i denna utveckling under de kommande åren och vi ser fram emot att fortsätta vårt samarbete med NPV, säger Rasmus Nørgaard, CIO och partner i NREP.

 

NREP Nordic Strategies Fund I investerar i detaljhandel, logistik och bostäder i Norden. Fonden ägs av ledande nordiska och internationella institutionella investerare vilka har investerat mer än 1 miljard euro sedan starten i maj 2014.