28 april 2024
torsdag, 15 oktober 2015 19:30

Rekord för turismen i Stockholm

Skrivet av 
alt

Karin Wanngård, finansborgarråd i Stockholms stad och ordförande i Stockholm Business Region.

 

Stockholm upplevde en rekordsommar när det gäller turismen. Mellan juni och augusti hade Stockholms län över 4,4 miljoner gästnätter, vilket är en ökning med 12 procent i jämförelse med samma period föregående år. Den största ökningen kommer från utländska gäster. Sammanlagt ökade de utländska övernattningarna i länet med 13 procent.

 

– Stockholm fortsätter att stärka sin position som besöksdestination, inte minst internationellt. Ökningen av internationella gästnätter med 13 procent är riktigt konkurrenskraftigt och det visar att vi är på rätt väg när det gäller våra satsningar, säger Karin Wanngård, finansborgarråd i Stockholms stad och ordförande i Stockholm Business Region.

 

Den största ökningen kom från länder utanför Europa (15 procent) samt från två av de största marknaderna Storbritannien (24 procent) och USA (20 procent). De största internationella marknaderna är Tyskland, Storbritannien, och USA.

 

Då det gäller bruttoregionprodukt, BRP, har Stockholms län en av Europas högsta BRP per invånare. Av 273 regioner i Europa intar Stockholms län en sjunde plats.  Stockholms BRP per invånare är 79 procent högre än genomsnittet i EU.