10 maj 2024
tisdag, 13 oktober 2015 13:20

Riksbyggen bjuder in AB Bostäder i Viskaholm

Skrivet av 
alt

Riksbyggen och kommunägda AB Bostäder ska utveckla cirka 300 bostäder på fastigheten Viskaholm 2 i centrala Borås – en kontors- och lagerbyggnad som tidigare inrymde Borås Wäfverier. Bild: Petra Agnroth, AB Bostäder i Borås

 

Riksbyggen förvärvade nyligen fastigheterna i kvarteret Viskaholm i centrala Borås från Sten & Ström. Nu har Riksbyggen bjudit in kommunägda AB Bostäder att vara med och utveckla området. Detta innebär att 300 nya bostäder med blandade upplåtelseformer kan uppföras i ett fint läge längs med Viskan.
    

– Vi är mycket nöjda med att vi tillsammans med Bostäder i Borås får större resurser att långsiktigt utveckla hela området Viskaholm. Det öppnar också för att vi kommer att kunna erbjuda både hyresrätter och bostadsrätter i området, säger Tommy Prissberg, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

 

Utvecklingen av Viskaholm är ett viktigt stadsbyggnadsprojekt där båda bolagen har en ambition att tillsammans med staden utveckla det närliggande området runt Krokshallstorget och delar av Krokshallsberget.
    

– Riksbyggen är precis som vi en aktör som arbetar med samhällsbyggnad. Vi är båda långsiktiga och uthålliga, vi har båda ett intresse av att utveckla Borås, säger Sven Liljegren, vd för AB Bostäder i Borås.