10 maj 2024
tisdag, 13 oktober 2015 13:09

NREP köper för 530 Mkr av KF

Skrivet av 
alt

Rickard S. Dahlberg, CIO NREP, och Helena Liljedahl, vd för KF Fastigheter.


NREP Nordic Strategies Fund köper en portfölj om sju fastigheter i mellersta och södra Sverige av KF Fastigheter. Fastigheterna ligger i Huddinge, Linköping, Mjölby, Södertälje, Nyköping (två fastigheter) och Halmstad och har en sammanlagt yta på cirka 28.000 kvm, varav cirka 80 procent är uthyrda till Coop. Beståndet har ett underliggande fastighetsvärde på 530 Mkr.
    

I ett pressmeddelande framhåller Rickard S. Dahlberg, CIO på NREP, att NREP är nöjda över förvärvet och dess högkvalitativa fastigheter med defensiva kassaflöden koncentrerade på strategiska platser längs E4-korridoren mellan Stockholm och Linköping – ett av de starkaste tillväxtområdena i Sverige.

 

– Förvärvet passar mycket bra in i vår Nordiska handelsportfölj med fokus på dagligvaruhandel i starka tillväxtregioner. Vi ser fram emot att driva och fortsätta utvecklingen av handelsplatserna i portföljen tillsammans med Coop, säger han.

 

I en kommentar till affären säger Helena Liljedahl, vd för KF Fastigheter:

 

– Försäljningen är en del av vår renodlingsstrategi mot ett tydligare handelsfokus inom KF. Vi är mycket nöjda över att det är just NREP som förvärvar våra fastigheter, då Coop sedan tidigare är nöjd hyresgäst hos dem.
    

Totalt förvaltar NREP fastighetstillgångar för ett värde om cirka 20 Mdr kr. När det gäller handelsfastigheter med fokus mot dagligvaror förvaltar NREP fastigheter om cirka 160.000 kvm runt om i Norden och Coop är sedan tidigare hyresgäst hos NREP i tre svenska butikslägen.
    

NREPs rådgivare i affären har varit REAL Advokatbyrå, medan KF har haft  Leimdörfer Fastighetsmarknad AB och Setterwalls Advokatbyrå som rådgivare.