9 maj 2024
måndag, 12 oktober 2015 18:14

Niras får stort uppdrag för Albano

Skrivet av 
alt

Markus Davelid, vd för Niras. Foto: Cato Lein.

 

Inom Stockholms universitets ramavtal för projektledning har en förnyad konkurrensutsättning genomförts för Albanoprojektet. Stockholms universitet har tilldelat NIRAS uppdraget som pågår till hösten 2019.

 

Stockholms universitet och Kungliga Tekniska högskolan växer och utvecklas. Därför medverkar de båda universiteten sedan år 2002 aktivt i planeringen av nya lokaler på både kort och lång sikt i Albano. Området är den sista stora markreserv som finns tillgänglig för en sammanhängande utveckling av huvudstadsuniversiteten. Albano, som ligger mellan Stockholms universitet och KTH, blir ett helt nytt universitetsområde. Den första etappen omfattar 50.000 kvm universitetslokaler och cirka 1.000 studentbostäder.

 

– Vi är stolta och mycket glada för att Stockholms universitet har valt Niras för att projektleda detta stora och viktiga utvecklingsprojekt. Vi ser fram emot ett nära samarbete med alla inblandade aktörer för att skapa nya, ändamålsenliga och hållbara lokaler i Albano, säger Markus Davelid, vd för Niras.