10 maj 2024
söndag, 11 oktober 2015 17:41

Generator Hostels till Alectas Torsgatan 10

Skrivet av 
alt

Omena Hotels i konkurs ersätts nu av Generator Hostels på Torsgatan 10, nära Norra Bantorget i Stockholm.

 

I ett pressmeddelande säger Generator Hostels att kedjan ska öppna hostal på Torsgatan 10, nära Norra Bantorget, eftersom hotellets tidigare operatör Omena Hotels, gick i konkurs vid årsskiftet 2014/2015.  

 

Omena lyckades inte få verksamheten att gå runt i den nya hotellfastigheten på Torsgatan 10. Det var i april 2012 som Omena öppnade sitt hotell i kv. Lärjungen på Torsgatan 10 efter att Arcona genomfört en omfattande totalentreprenad sedan slutet av 2010, en entreprenad som slutligen resulterade i 251 rum.             

 

Budgethotellet Omena lockade inte tillräckligt många för att Omena långsiktigt skulle orka med att betala årshyran om 25 Mkr till Alecta, en ganska hög hyra, men projektering av hotellet var omfattande och den pågick under två år. Dessutom var i bottenvåningen den stora restaurangen Allstar Sportsbar om cirka 1.000 kvm, oprofessionellt nästan alltid tom.

 

Men Generator är optimistiska och menar att hotellet kan ta upp till 866 gäster i rum med Queen badrum när hotellet åter öppnar i juni 2016.

 

Generator driver 8 hostal i 7 städer som är Barcelona, Berlin, Dublin, Hamburg, Köpenhamn, London och Venedig. Snart öppnar Generator även 4 nya hostals i Paris, Rom, Amsterdam och Stockholm.

 

I en kommentar kan sägas att driva hotell handlar om att skapa mötesplatser, gärna med populära restauranger och där hotellfastighetsägarens hyressättning är långsiktigt hållbar. Generator Hotels kommer att få en hård konkurrens med det närbelägna och nyligen öppnade Scandic HTL på Upplandsgatan. LE