10 maj 2024
onsdag, 07 oktober 2015 14:09

Eurocommercial investerar 600 Mkr i Karlstad

Skrivet av 
alt

Bergvik Köpcenter, strax väster om Karlstad, växer.


Eurocommercial, som sedan 2005 äger en del av Bergvik Köpcenter strax utanför Karlstad, har ingått bindande avtal om att förvärva Konsum Värmlands fastighet inom handelsområdet. Överenskommen köpeskilling är 600 Mkr och tillträdet förväntas att ske den 2 november i år. Därmed kommer alla butiker i köpcentrumdelen av Bergvik att ägas av Eurocommercial. Övriga fastighetsägare är Ancore (Alecta och ICA) och OK Värmland.
    

Den fastighet som Eurocommercial köper innehåller en nyligen fullständigt moderniserad Coop om 11.000 kvm. Dessutom pågår en omfattande ombyggnation, som innebär att ytterligare 26 butiker och 8 restauranger flyttar in under våren. För färdigställandet av dessa ytor svarar Konsum Värmland. Totalt kommer det att finnas cirka 70 hyresgäster i Eurocommercials fastigheter inom Bergvik, fördelade på 33.400 kvm uthyrbar yta.
    

– Att investera mer i Bergvik är ett enkelt beslut. Vi tror inte bara på Bergviks fortsatta framgång, utan även på hela Värmland som region med Karlstad som den självklara tillväxtmotorn, säger Martin Bjöörn, Sverigechef Eurocommercial.
    

Patrik Sörnell, fastighetsansvarig på Bergvik för Eurocommercial, tillägger:
– Vi har genom åren haft ett mycket gott samarbete med Konsum Värmland och vi ser fram emot att även fortsättningsvis bidra till Konsum Värmlands långa framgångsrika resa på Bergvik.
    

Med en total årlig omsättning på över 2 Mdr kr är Bergvik en av Sveriges tio största köpcentrum avseende detaljhandelsomsättning.