10 maj 2024
tisdag, 06 oktober 2015 14:27

Castellum investerar 180 Mkr i Göteborg

Skrivet av 
alt

Harry Sjögren köper Bolsheden 1:4 – även kallad Kungsporten – i Kungbacka och Eklandia bygger lagerytor för Kakeldaxgruppen i Tagene på Hisingen.


Castellum investerar, via de helägda dotterbolagen Harry Sjögren AB och Eklandia, 180 Mkr i Göteborg. Harry Sjögren köpt fastigheten Bolsheden 1:4 – i dagligt tal kallad Kungsporten – vid Säröleden i Kungsbacka, med en total yta om 17.800 kvm. Investeringen uppgick till 154 Mkr och tillträde skedde den 5 oktober. Eklandia har tecknat avtal med Kakeldaxgruppen om en tillbyggnad om 1.650 kvm lagerytor i anslutning till bolagets befintliga lokaler i Tagene. Efter färdigställd uppgår Kakeldaxgruppens totala yta till drygt 5 800 kvm. Investeringen beräknas uppgå till 26 Mkr, varav 1 Mkr avser egen mark, och vara färdigställd juni 2016.
    

Fastigheten i Kungsbacka, som säljs av Valad, är välbelägen med goda kommunikationer till både Göteborg och Kungsbacka. Den består av sju byggnader med kontors- och handelsytor som uppfördes 1991. I fastigheten finns drygt 80 hyresgäster som verkar inom såväl livsmedels- och grossisthandeln som vårdsektorn. Uthyrningsgraden uppgår till 86 procent.
    

– Förvärvet innebär att vi växer med flexibla kontors- och handelslokaler och många intressanta kunder i ett tillväxtområde, vilket ligger i linje med vår strategi, säger Henrik Saxborn, vd för Castellum.