13 maj 2024
fredag, 02 oktober 2015 19:05

NCM etablerar hälsocenter i Gottsunda

Skrivet av 
alt

NCM utvidgar Gottsunda Centrum i Uppsala.

 

NCM Development etablerar på uppdrag av Uppsala Kommuns Fastighets AB ett hälsocenter i Gottsunda Centrum i södra delen av Uppsala. Verksamheterna, som totalt kommer att hyra 3.000 kvm till ett kontraktsvärde om 138 Mkr. Först ut är Uppsala stadsmission, som valt att etablera en butik om 715 kvm. Öppningen planeras ske till julhandeln. Avtal har även tecknats med Primärvård och Folktandvård, som innebär att Gottsunda vårdcentral och Folktandvård flyttar till nya lokaler i Gottsunda Centrum.

 

En del av de nya ytorna förläggs till centrums nuvarande övre plan och en del i en påbyggnad. Påbyggnaden görs i tre våningar och förutom plats för vårdcentral skapas även flexibla kontorslokaler i två plan om totalt cirka 2.500 kvm.

 

– Den som väljer att etablera sitt företag i det nya kontorshuset får ett fantastiskt paket. Förutom nyproducerade lokaler med hög teknisk standard och miljöriktiga lösningar finns shopping, serveringar, service, kultur, bad och sporthall i samma hus, det är nära till natur och löparspår och bra kommunikationer in till Uppsala centrum med både buss, cykel och bil, säger Claes Enskär, tf vd för Uppsala Kommuns Fastighets AB.

 

Södra staden är ett utvecklingsområde i södra Uppsala där cirka 25.000 bostäder och även arbetsplatser kommer att byggas de kommande åren. Området sträcker sig längs Dag Hammarskjölds väg från Polacksbacken i norr till Sunnersta i söder.