13 maj 2024
torsdag, 01 oktober 2015 19:52

Kungsbackas största bostadsprojekt någonsin

Skrivet av 
alt
Husens placering i Brf Kolla Trädgård skapar möjligheten att utforma inbjudande och gröna gårdsmiljöer.

 

alt

Sara Bergström, projektutvecklare på Peab Bostad.

 

Kolla Parkstad är det största byggprojektet i Kungsbackas historia och intresset för de nya lägenheterna har visat sig vara mycket stort. Området omfattar 36 kvarter och där det ska byggas 1.100 lägenheter, varav en tredjedel hyrerätter fram till 2020. Peab var sist in bland byggbolagen men kan nu presentera flera spännande nyheter inför säljstarten.

 

I den första etappen erbjuder Peab Bostad 36 lägenheter under namnet Brf Kolla Trädgård. Av dessa lägenheter är sex byggda i två plan och anpassade för att kunna användas till generationsboende eller uthyrning av del av bostad. Peab har följt Skatteverkets nya regler för uthyrning, vilket bland annat innebär att det finns en separat ingång till varje våningsplan.

 

– Vi tror att denna flexibla lösning kan vara intressant för flera målgrupper, exempelvis småföretagare som vill ha nära till kontoret men ändå verksamheten åtskilt från bostaden. Ytterligare en målgrupp är personer som vill förverkliga ett generationsboende. Detta skapar självklart också bra möjligheter att sänka den totala boendekostnaden, säger Sara Bergström, projektutvecklare på Peab Bostad.

 

Andra praktiska nyheter för den blivande bostadsrättsföreningen är tillgången till ett gemensamt övernattningsrum. En mindre etta utrustas med sängplatser, dusch och toalett finns i en av de fyra huskropparna.

 

Den första etappen omfattar 36 lägenheter. Senare i höst väntar säljstart på ytterligare tre kedjehus med äganderätt som lockar lite extra med terrasser i västerläge. Etapp 1 kan vara klart för inflyttning våren/sommaren 2017. Då kan också etapp 2 påbörjas som omfattar 30-talet lägenheter och 10 rad/kedjehus.