12 maj 2024
onsdag, 30 september 2015 12:03

ALM bygger fler borätter i Rinkeby

Skrivet av 
alt

Torghuset på Rinkebyterrassen, ritat av Kirsh+Dereka.


ALM Equity har byggstartat bostadsprojektet Torghuset på Rinkebyterrassen i nordvästra Stockholm. Huset, som är ritat av Kirsh+Dereka står i kopplingen mellan det nya Rinkebystråket med alla dess kaféer och restauranger och utgör en del av porten in till Rinkebyterrassen. Totalt byggs 1.608 kvm boa fördelat på 62 välplanerade lägenheter om 1 – 2 r o k, samtliga med generösa balkonger. Ansvarig mäklare är Fastighetsbyrån i Kista. Byggnationen utförs av Andersson Company Byggnads AB.
    

Projektet utgör den andra etappen i ALM Equitys utveckling i Rinkeby. För en månad sedan byggstartade ALM brf-projektet RT16, som också är ritat av Kirsh+Dereka och som förväntas bli Rinkebys nya landmärke med 114 lägenheter.

 

Totalt planerar ALM cirka 400 bostäder i Rinkeby fördelat på sex bostadshus. Kommunikationerna är mycket goda med endast 5 minuters promenad till Rinkeby tunnelbanestation samt närhet till det nyligen upprustade Rinkebystråket med service och handel.
    

– Den senaste månaden har ALM Equity byggstartat drygt 300 unika bostäder i Stockholmsområdet och det känns fantastiskt roligt att intresset för våra projekt är så stort. Vi är övertygade om att Rinkebyterrassen kommer att bli ett jättefint område och ser framemot våra fyra kommande etapper, säger Joakim Alm, vd ALM Equity AB.