12 maj 2024
tisdag, 29 september 2015 14:09

Areim köper Solna Port

Skrivet av 
alt
Areim köper Solna Port om 41.000 kvm av Commerz Real i Frösunda, Solna. I fastigheten Brahelund 2 hade Skanska tidigare sitt huvudkontor.

 

Areim Fond II förvärvar fastigheten Brahelund 2, även kallad Solna Port, i Frösunda av Commerz Real. Det är en modern och flexibel kontorsfastighet med en nybyggd restaurang samt gym. Den uthyrbara ytan är 41.000 kvm, varav 18.000 kvm kontor är vakant. Colliers International har varit köprådgivare åt Areim. Hyresgäster i fastigheten är bland andra Oracle, Qbranch och Liber.

 

Robert Treutiger, Affärschef Transaktion på Colliers säger:

– Areim har förvärvat en intressant fastighet i ett etablerat men expansivt område vilket de kände var rätt förutsättningar för dem och deras framtidsplaner för fastigheten. Vi är nöjda med processen och det intensiva arbetet med att få den i hamn. Colliers har varit Areims rådgivare från sourcing till avslut.

           

– Det är en intressant möjlighet för oss att vara med och utveckla en fastighet i ett etablerat men expansivt område. Fastigheten har de rätta kommersiella förutsättningarna och investeringen går helt i linje med vår fondstrategi, säger Mikael Hesselvall, investeringsansvarig på Areim.