12 maj 2024
tisdag, 29 september 2015 13:57

Standard Life lanserar investeringsverktyg

Skrivet av 
alt

Anne Breen, Standard Life Investments, chef för fastighetsrättslig forskning och strategi.

 

Standard Life Investments har utformat ett nytt verktyg för att hjälpa institutionella investerare hantera risker och informera sina beslut när de investerar i den globala fastighetsmarknaden. Verktyget heter Global Real Estate Implementation Risk (GREIR) och det kan hjälpa investerare att hitta de rätta marknaderna som passar deras riskaptit och förstå den förväntade avkastningen i deras globala fastighetsportföljer.

 

Verktyget aggregerar tre kategorier av globala undersökningar, som representerar mer än 300 datapunkter, för att utvärdera och bedöma de ekonomiska, politiska och fastighetsspecifika risker. Index från alla tre kategorierna viktas för att producera en riskpoäng mellan 1 och 10 för vart och ett av de 60 länder som ingår i rankingen. Landet med den lägsta poängen är den minst riskabla för fastighetsinvesteringar.

 

I den första rankningen hamnade Sverige på sjätte plats, efter Storbritannien, USA, Tyskland, Kanada och Schweiz och före Australien, Frankrike, Nederländerna och Finland.

 

De sju komponenterna i värderingen är 1. Marknadens storlek, 2. Hur lätt det att göra affärer, 3. Konkurrenskraft, 4. Innovation, 5. Korruption inom offentlig sektor, 6. Credit default swap spreadar och 7. Öppenhet. Rankingen kommer att uppdateras kvartalsvis.

 

Anne Breen, Standard Life Investments, chef för fastighetsrättslig forskning och strategi, säger:

Gränsöverskridande investeringar kräver en tredimensionell bedömning av hur blandningen av risker påverkar förväntad avkastning. Syftet med GREIR är att tillgodose behovet av en stabil ram som grund för beslut om globala och regionala investeringsstrategier fastigheter.

 

Framöver kommer GREIR att vidareutvecklas och även omfatta ledande städer inom vart och ett av de länder som ingår i .