17 maj 2024
tisdag, 01 september 2015 12:10

NP3 köper hotellfastighet i Borlänge

Skrivet av 
alt
NP3 köper sin första hotellfastighet som är Best Western Gustaf Wasa Hotell med 100 rum i Borlänge.

 

NP3 Fastigheter har förvärvat en hotellfastighet i Borlänge om 6.753 kvm med Best Western Gustaf Wasa Hotell som huvudsaklig hyresgäst. Det underliggande fastighetsvärdet är cirka 48 Mkr och hyresvärdet ligger på 4,5 Mkr på årsbasis. Tillträdesdag är den 1 september.

 

Det drygt 30-åriga hotellet är beläget nära Borlänge resecentrum och består av drygt 100 rum, konferenslokaler, relax och restaurang. Hotellrörelsen är största hyresgäst med knappt 96 procent av hyresvärdet. Avtalslängden med hotellet är 10 år.

 

Övriga hyresgäster är Landstinget Dalarna och AB Borlänge biluthyrning. Även dessa hyresgäster har relativt långa avtal. Den vägda durationstiden för alla hyresgästerna i fastigheten är 9,75 år.

 

– Genom att förvärva vår första hotellfastighet så diversifierar vi vår fastighetsportfölj i Dalarna och uppnår en jämnare fördelning mellan de olika fastighetssegmenten. Vi tycker att det är spännande att förvärva ett hotell och är väldigt nöjda med att vi får en direktavkastning på denna fastighet som klart överstiger bolagets snittavkastning, säger Andreas Nelvig, vd, NP3 Fastigheter.

 

NP3 har sedan tidigare 17 fastigheter med en uthyrningsbar yta om 98.000 kvm i Dalarna (Falun/Borlänge). För NP3 kommer Gustaf Wasa Hotell bli tredje största hyresgäst i marknadsområde Dalarna.

 

NP3 Fastigheter äger 142 fastigheter till ett värde om drygt 4 Mdr kr i ett bestånd omfattande cirka 0,55 miljoner kvm.