17 maj 2024
fredag, 28 augusti 2015 15:28

Concent säljer projekt för 1,1 Mdr kr

Skrivet av 
alt
Runar Söderholm, vd för Concent.

 

alt

En annorlunda annons för markköp.

 

Concent Holding har avtalat om försäljning av fastigheter innehållande 760 lägenheter med en bostadsyta om cirka 37.000 kvm. Bostäderna är under uppförande och Concent kommer att slutföra utveckling och produktion på uppdrag av köparen, som är investmentbolaget Nischer AB.

 

Det totala värdet av fastigheterna uppgår till 1.133 Mkr – ett värde som parterna har kommit fram till med hjälp av Newsec. Affären kommer att påverka Concents resultat efter skatt positivt med sammanlagt 237 Mkr, varav 151 Mkr under tredje kvartalet och 86 Mkr under fjärde kvartalet i år.

 

– Affären blir ett naturligt första steg för vår nya verksamhetsinriktning. De förvärvade bestånden består av hyresrätter under uppförande med potential till goda kassaflöden. Beståndet kommer att ingå i vår långsiktiga förvaltning, säger Wilhelm Burman, vd för Nischer.

 

Fastigheterna är i olika stadier av utveckling och Concent Holding har fått i uppdrag att slutföra utvecklingen och produktionen vilket kommer att ske löpande fram till slutbesiktning av fastigheterna.

 

Vid tillträde av fastigheterna sker en delbetalning på 10 procent, vilken lånefinansieras. Slutbetalningen, som sker efter färdigställande och slutbesiktning, kommer att finansieras med en kombination av lån, eget kapital och nyemitterade aktier.

 

– Concents förändring under 2014, från konsultverksamhet till utveckling och försäljning av fastigheter i tillväxtorter, visar sig redan framgångsrik. En stor del av de bostäder som denna försäljning inbegriper avser små, smarta hyresrätter, vilket förutom en bra affär för oss även gör att vi är med och bekämpar bostadsbristen, säger Runar Söderholm, vd för Concent.