18 maj 2024
måndag, 20 juli 2015 13:29

Mengus köper i Solna av Commerz

Skrivet av 

 

alt
Ankarhyresgästen Liber lämmnar cirka 6.600 kvm i Brahelund 3 i november i år.

 

Mengus förvärvar kontorsfastigheten Brahelund 3 från Internos Global Investors, en fond inom Commerz Real AG. Köpeskillingen är inte publik. Därmed är Mengus andra fond fullinvesterad.


Brahelund 3 är belägen vid Frösundaleden i Solna, nära E4:an och mittemot Skanskas gamla huvudkontor. Fastigheten omfattar cirka 10.200 kvm uthyrbar area exklusive garage. Brahelund 3, som uppfördes år 2002, blir till cirka 65 procent vakant när den största hyresgästen Liber flyttar i november.

 

– Uthyrningspotentialen passar oss bra. Läget är attraktivt och byggnaden är välskött och modern med höga takhöjder och flexibla plan, säger Per Niklasson, vd på Mengus.

 

Han tillägger:

– Det är också glädjande att konstatera att vi nu har fyllt vår andra fond med ytterligare en kvalitetstillgång. Vi jobbar hårt med att utveckla fastigheterna och vi ser därtill fram emot ytterligare tillväxt för Mengus.

 

Tillträde sker efter sommaren. Roschier var rådgivare till Mengus. CBRE och Setterwalls var rådgivare till Internos Global Investors (Commerz Real AG).

 

Commerz Real AG är dotterbolag till Commerzbank AG, som specialiserat sig på investeringar i fastigheter och infrastruktur sedan 40 år tillbaka. Den halvöppna fastighetsfonden hausInvest har funnits sedan 1972. Commerz förvaltar tillgångar om totalt cirka 32 miljarder euro med 181 delägare (CFB Fonds och CFB Invest).

 

Mengus är ett private equity-bolag som förvaltar fastighetsfonderna Mengus 2005 och Mengus 2011 för institutioner. Fonderna har fokus att förvärva i kontorsfastigheter i Stockholm med vakanser som har potential för uthyrning.