18 maj 2024
tisdag, 07 juli 2015 19:48

SPG Bostad säljer till IHF Bostad i Örebro

Skrivet av 
alt

Tobias Emanuelsson, SPG och Henrik Jussi-Pekka, IHF Bostad.

 

IHF Bostad köper 239 lägenheter i Örebro av SPG Bostad, ett bolag som ingår i Scandinavian Property Group. Bolaget IHF Bostad, som förvaltas av Möller & Partners, äger sedan tidigare hyresbostäder i Gävle, Norrköping, Nyköping, Nynäshamn, Upplands Väsby och Växjö.

 

Bostäderna i Örebro som säljs är fastigheten Kryddkrassen 1, belägen i universitetsområdet, där det år 2014 uppfördes en byggnad med 92 lägenheter, samt fastigheten Gasugnen 24, belägen i området Österport. Denna fastighet är under uppförande med 147 lägenheter samt kommersiella lokaler. Totalt omfattar de sålda fastigheterna en yta om13.000 kvm

 

Tillträde sker i augusti 2015 respektive Q4 2016.

 

– Vi är glada att göra affär med IHF Bostad. IHF Bostad ställer höga krav på kvalitet och genomförande som är otroligt viktigt för oss. I och med försäljningen frigör vi kapital för att öka byggnadstakten av nya bostäder, säger Tobias Emanuelsson, SPG.

 

– Genom detta förvärv etablerar vi oss i ytterligare en växande regionstad och ser mycket fram emot att successivt bygga upp fastighetsbeståndet. Vi hoppas att vårt första samarbete med bostadsutvecklaren SPG Bostad även leder till fler affärsmöjligheter framöver, säger Henrik Jussi-Pekka, IHF Bostad.

 

JLL har varit rådgivare till SPG Bostad i transaktionen