18 maj 2024
tisdag, 07 juli 2015 19:37

Diligentia köper Tyresö Centrum

Skrivet av 
alt

Diligentia köper Tyresö Centrum, omfattande 31.000 kvm, av CBRE Global Investors.

 

Fastigheterna för Tyresö Centrum utgör tillsammans 31.000 kvm lokaler för handel och service och är strategiskt belägna i snabbväxande Tyresös mittpunkt. Diligentia tillträder fastigheterna den första september 2015.

 

– Nyförvärvet i Tyresö Centrum är ett bra komplement till vårt befintliga fastighetsbestånd, säger Bo Jansson, Fastighetschef Bostäder och köpcentrum, Diligentia.

 

– Med vår kompetens inom köpcentrum och handelsplatser hoppas vi på att kunna tillföra denna snabbt växande kommun och dess invånare ett mervärde vad gäller stadsutveckling. Vi ser också potential i en framtida förtätning med bostadsutveckling på fastigheterna, framhåller Bo Jansson.

 

Diligentia är en av landets största utvecklare inom köpcentrum och äger 12 köpcentrum från Uppsala till Trelleborg. Diligentia förvaltar även ett bostadsbestånd om cirka 5.000 lägenheter, främst i Stockholm/Uppsala, Göteborg och Öresundsregionen.

 

CBRE Global Investors blev ägare till Tyresö centrum då gruppen övertog ING:s investeringsverksamhet. ING förvärvade Tyresö Centrum från Rodamco Unibail under år 2011.

 

Florencio Beccar, Head of Retail EMEA; kommenterar affären:
– Tidpunkten är rätt i den svenska marknaden att sälja då det finns stark efterfrågan efter kvalitetsfastigheter som Tyresö Centrum, det är också en optimal tidpunkt att realisera en god avkastning till våra investerare.

 

Stefan Berg, Head of Asset Management Norden, säger:
– Vi förvärvade fastigheten 2011och har förnyat merparten av hyresavtalen, utöver det så har vi byggt ut centrumet med 7 nya butiker i samband med en intilliggande bostadsutveckling. Starkt flöde, bra hyresgästmix och ett positivt affärsklimat i Tyresö kommun gör centrumet till en mycket attraktiv produkt både för hyresgäster och investerare.