5 maj 2024
onsdag, 01 juli 2015 17:44

Patrizia säljer 630 lägenheter i Umeå

Skrivet av 
alt

Arwed Fischer, CFO Patrizia Immobilien AG.

 

Patrizia Immobilien AG har sålt en portfölj om 630 lägenheter i Umeå Lerstenen Invest AB. Köpeskillingen har inte offentliggjorts. Bostadsbeståndet omfattar cirka 35.000 kvm och det ingick i Patrizias förvärv i mitten av maj av Obligos (tidigare Acta) fastighetsfond Hyresbostäder i Sverige AB III Gul AB med totalt över 14.000 lägenheter och en investeringsvolym om cirka 900 MEUR.

 

Med försäljningen av lägenheterna i Umeå är det återstående bostadsbeståndet i fonden koncentrerat till Tyskland, i Berlin samt storstadsregionerna München, Stuttgart, Frankfurt, Köln, Düsseldorf och Hamburg. Bostadsbeståndet är i gott tekniskt skick och vakansgraden är lägre än 4 procent.

 

Redan när Patrizia genomförde köpet meddelade bolaget att förvärvet skulle delas upp i egna investeringar, kunders investeringar och vidareförsäljningar till tredje part.

 

– Denna process börjar framgångsrikt med försäljningen av Umeå-portföljen och ska fortsätta under de närmaste 12 till 18 månaderna, säger Arwed Fischer, finansdirektör Patrizia.