4 maj 2024
tisdag, 30 juni 2015 15:36

NCC renoverar sjukhus för miljarder i Sörmland

Skrivet av 
alt

NCC ska modernisera tre sjukhus i Sörmland. Bilden visar en skiss över Mälarsjukhuset i Eskilstuna.


NCC och Landstinget Sörmland har kommit överens om att renovera och bygga ut tre sjukhus i Södermanland. Den totala potentiella ordervolymen är cirka 3 Mdr kr. Samarbetet inleds omgående med en planeringfas och inom åtta år ska de moderniserade sjukhusen stå klara i Eskilstuna, Katrineholm och Nyköping. Fortlöpande orderanmälan sker i takt med att projekten påbörjas inom ramen för avtalet. De första delarna påbörjas i september.
    

Det enskilt största projektet blir Mälarsjukhuset i Eskilstuna där vissa gamla lokaler att rivas, andra moderniseras och nya lokaler att byggas. ombinationen av nybyggnation och modernisering kommer även att ske på Kullbergska sjukhuset i Katrineholm och på Nyköpings lasarett. Landstinget i Sörmland har valt att modernisera de tre sjukhusen i strategisk partnering med NCC. Det betyder att all planering och genomförande av projekten görs tillsammans.
    

– Med NCC:s kunskaper och kapacitet känner vi oss säkra på att projekten kan genomföras på ett professionellt sätt, säger teknikchef Johnny Niskanen på Landstinget Sörmland.