18 maj 2024
måndag, 29 juni 2015 14:35

Klart för miljardinvestering i Mölndal

Skrivet av 
alt

Citycon och NCC skapar stadsmiljö i Mölndal.


I veckan gick överklagandetiden ut för etableringen av nya Mölndal Galleria och därmed har detaljplanen vunnit laga kraft och byggandet kan starta. Gallerian kommer att ha cirka 70 butiker fördelade på 24.000 kvm och 830 p-platser med Citycon som aktiv ägare, utvecklare och förvaltare. Projektet genomförs i samarbete med NCC och Citycons totala investering beräknas uppgå till drygt 1,1 Mdr kr. Ovanpå gallerian bygger NCC dessutom 145 lägenheter till ett ordervärde om 220 Mkr på uppdrag av Riksbyggen.
    

– Citycon har lång erfarenhet av att utveckla framgångsrika stadsdelscentrum och en stor expertis som vi kommer att använda nu när vi utvecklar Mölndal Galleria. Exempelvis har vi utvecklat Liljeholmstorget Galleria som flera år i rad utnämnts till Stockholms bästa stadsdelscentrum, säger Nils Styf, investeringschef på Citycon.

 

Senast att teckna kontrakt i gallerian är ICA med en stor livsmedelsbutik. Sedan tidigare är det klart med kontrakt med kedjor såsom H&M, Systembolaget och Lindex.
    

– Vi märker tydligt Mölndal Gallerias attraktionskraft och att det finns ett stort intresse för satsningar på butiker och koncept. Redan tre år före öppningen är mer än hälften av ytorna uthyrda, vilket visar att köpcentrumet lever upp till kundernas önskemål. Gallerian kommer att få en bra mix av stora kedjor och mindre, lokala butiker, säger Nils Styf.

 

NCC har tillsammans med Citycon ett gemensamt projektbolag för utveckling, uthyrning samt uppförande av Mölndal Galleria. Citycon kommer att förvärva NCC:s andel i gallerian när projektet är färdigställt. Invigningen av den nya gallerian är planerad till 2018.

 

– I höstas byggstartade vi SCA:s kontor och vår styrka är just att utveckla attraktiva stadsmiljöer med arbetsplatser, bostäder, handel och service där helheten bidrar till att vi får en både hållbar och attraktiv innerstad i Mölndal. Nu ser vi fram emot att sätta spaden i backen för nästa steg, säger Carola Lavén, affärsområdeschef för NCC Property Development.
    

Totalt investeras 3,5 Mdr kr i omvandlingen av Mölndals stadskärna till en modern innerstad.
    

– Nu har vi nått denna milstolpe tillsammans. Från stadens sida ser vi med glädje fram emot det som komma ska: Mölndals nya innerstad, säger Marie Östh Karlsson, kommunstyrelsens ordförande i Mölndals stad.