18 maj 2024
fredag, 26 juni 2015 16:08

Förslag om nytt akutsjukhus på Årstafältet

Skrivet av 
alt

På Årstafältet planeras en ny stor stadsdel med 6.000 nya lägenheter för 15.000 invånare, en stadsdel som kan få ett nytt akutsjukhus. Under 2016 hoppas Stockholms stad påbörja förberedande mark- och gatuarbeten i Årsta. Bild: White arkitekter

 

Socialdemokraterna vill göra som den borgerliga alliansen i Stockholms läns landsting:

Banta utbyggnaden av Södersjukhuset för att istället bygga ett helt nytt akutsjukhus i Söderort.

 

– Årstafältet är ett alternativ, säger Erika Ullberg, oppositionslandstingsråd (S).

 

Socialdemokraterna håller med den borgerliga alliansen Stockholms län landsting i frågan om Södersjukhuset, enligt Stockholm Direkt. Båda parter vill nu göra en mindre utbyggnad av Södersjukhuset än vad som finns planerat. Detta för att frigöra pengar till ett helt nytt akutsjukhus i Söderort.

 

– Vi ska behålla Södersjukhuset som akutsjukhus, men inte göra en så stor ombyggnad som tidigare sagt, säger oppositionslandstingsrådet Erika Ullberg (S).

 

Den borgerliga alliansen som styr landstinget i minoritet har tidigare uttryckt samma förslag. Särskilt sedan det visat sig att en totalombyggnad av Södersjukhuset skulle kosta hela 15 Mdr kr och ett nytt akutsjukhus endast cirka 7 Mdr kr.

 

Socialdemokraterna vill dessutom bygga fyra nya närsjukhus i Barkarby, Tumba, Handen och i Skärholmen.

 

I en kommentar kan sägas att allt talar för ett nytt akutsjukhus i Årsta eftersom en stor majoritet, moderater och socialdemokrater i Stockholms läns landsting är för detta förslag.