18 maj 2024
torsdag, 25 juni 2015 15:06

Profi erhåller tillstånd från Finansinspektionen

Skrivet av 
alt
Staffan Olsson, vd Profi.

 

Profi Förvaltning AB har erhållit tillstånd från Finansinspektionen att förvalta alternativa investeringsfonder. Tillståndet innebär att Profi står under Finansinspektionens tillsyn, vilket är ett betydelsefullt erkännande som kapitalförvaltare.

 

Profi startade med förvaltning av fastighetskapital 2005. Under bolagets tio år har fyra investeringsbolag startats vilka samtliga har lämnat en betydande avkastning till investerarna, som är svenska och norska långsiktiga institutioner. Det senaste investeringsbolaget, Profi IV, startades under hösten 2014 och har 2 Mdr kr i riskbärande kapital.

 

Profi har under de senaste två åren varit aktivt på transaktionsmarknaden och förvärvat fastigheter för 2 Mdr kr samtidigt som fastigheter för lika mycket har sålts. Totalt förvaltas idag 7 Mdr kr, vilket förväntas öka i samband med att Profi IV investeras.

 

Profi Förvaltnings tillstånd enligt lagen om förvaltare av alternativa investeringsfonder (LAIF) förstärker Profis position på fastighetskapitalmarknaden.

 

– Det är ett stort och betydelsefullt erkännande av Profi med tanke på de krav FI ställer på vår verksamhet. För oss på Profi var det självklart att ansöka om tillstånd från FI och högst sannolikt kommer, i framtiden, investerare i vår typ av verksamhet kräva att förvaltare av fastighetskapital står under Finansinspektionens tillsyn. Vi är en av få kapitalförvaltare med en ren fastighetsstrategi som hittills fått tillståndet, säger Staffan Olsson på Profi.

 

Profi Fastigheter, med 35 anställda, är ett oberoende fastighetsbolag med fokus på Sveriges tillväxtregioner med fokus på Storstockholm. Beståndet uppgår till cirka 370.000 kvm kommersiella lokaler. Bland Profi Fastigheters investerare återfinns bland andra Kåpan Pensioner Försäkringsförening, Alecta, Sparinstitutens Pensionskassa (SPK), Postens Pensionsstiftelse, IngaBritt och Arne Lundbergs Forskningsstiftelse, Riksbankens Jubileumsfond och Skandinaviska Enskilda Banken Pensionsstiftelse.