18 maj 2024
tisdag, 23 juni 2015 14:54

SATO nyinvesterar i Åbo

Skrivet av 
alt

Monica Aro Director, Customer Relationships and Communications, SATO och Erkka Valkila, CEO SATO.

 

SATO Corporation har ökat sina investeringar i hyreslägenheter i Åbo, Finland, för cirka 20 miljoner euro, cirka 184 Mkr. Säljare är Åbo universitet.

 

SATO har nu investerat totalt i 1.200 hyresrätter i Åbo, varav 63 är under uppförande.

I en kommentar till förvärvet säger Matti Keitilä, Regional Director, SATO:
– Efterfrågan på hyresbostäder i Åbo har länge legat på en hög nivå. Åbo har ett universitet och en hög industriell sysselsättning. Bostäder som köpts av Åbo universitet ligger i ett bostadsområde nära universitetet, endast fyra kilometer från centrala Åbo. I området bygger nu NCC hyresrätter. De förvärvade lägenheterna finns i mindre bostadshus som svarar väl på våra kunders önskemål. Små bostadshus har en hög efterfrågan i alla växande städer, det gäller även för Åbo.

Enhetschef, Marjo Jaakkola från NCC säger:
– Vi är glada över att fortsätta samarbetet med SATO. NCC kommer att fortsätta att investera i olika typer av bostäder samt i goda partnerskap.

 

I maj i år avtalade Fastighets AB Balder om att förvärva ytterligare 4,8 procent i det finska fastighetsbolaget och projektutvecklaren SATO Oyj, där Balder sedan tidigare äger 22,8 procent, för cirka 45 MEUR (417 Mkr). Balder blev i och med förvärvet den största ägare i SATO med en ägarandel om 27,6 procent.