18 maj 2024
tisdag, 23 juni 2015 13:29

Folksam köper för 188 Mkr av Skanska

Skrivet av 
alt

Folksam tar över Fastighets KB Mariaporten i Helsingborg vid byggstart i höst.


Folksam tecknar avtal med Skanska Hyresbostäder om förvärv av två bostadsfastigheter under produktion i Helsingborg. Affären sker genom överlåtelse av Fastighets KB Mariaporten till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 188 Mkr. Projektet omfattar totalt 95 lägenheter och börjar byggas i september 2015 med inflyttning hösten 2016.

 

Mariaporten är beläget vid Mariastaden i norra Helsingborg, ett naturnära läge med service, aktiviteter, skolor och förskolor i området. Projektet är en fortsättning på utbyggnaden av Mariastaden mot öster och knyter ihop området med Maria station där ytterligare bostäder, livsmedelsbutiker, service och en ny skola planeras. Detaljplan är klar och markupplåtelseavtal för hyreshusen har tecknats med Helsingborgs stad.

 

– Vi är mycket glada över att kunna uppföra detta projekt på ett attraktivt läge i Helsingborg och att få göra det i samarbete med en stark och långsiktig part som Folksam, säger Tomas Adilstam, affärsutvecklare, Skanska Hyresfastigheter.

 

Folksams fastighetsbestånd utgörs främst av kontors- och bostadsfastigheter i Stockholm och Skåne.

 

– Det här är ett bra komplement till våra befintliga fastigheter. Långsiktiga fastighetsinvesteringar bidrar till att bygga Folksams ekonomiska styrka, säger Lars Johnsson, fastighetsdirektör Folksam.
    

Folksam har en expansiv strategi för sitt fastighetsinnehav, och en ambition att öka fastighetsexponeringen med 10 Mdr kr de närmaste åren. Idag äger Folksam fastigheter för 18 Mdr kr.