18 maj 2024
måndag, 22 juni 2015 11:42

Oscar köper välkänd Östermalmsfastighet

Skrivet av 
alt
Uppfinnaren 1 har en enda hyresgäst som är Patent- och registreringsverket.

 

alt

Annexen till Uppfinaren 1 är tomställda och Oscar Properties planerar att konvertera dessa till bostäder när detaljplaneförändring träder i kraft.



Oscar Properties Holding ska förvärva den välkända fastigheten Uppfinnaren 1 från Vasakronan till ett underliggande fastighetsvärde om 650 Mkr.  Fastigheten har centralt läge på Östermalm i Stockholm och är sedan uppförandet på 20-talet känd för allmänheten som kontor för Patent- och registreringsverket. Oscar Properties planerar i ett första steg att konvertera tomställda delar av fastigheten till bostäder.

 

Uppfinnaren 1 är belägen på Östermalm i Stockholm vid Valhallavägen mellan Skeppargatan och Artillerigatan. Fastigheten omfattar cirka 16.000 km kontorsbyggnad fördelat på en huvudbyggnad om 13.200 kvm och två annex om 1.400 kvm vardera. Priset motsvarar 40.625 kr/kvm

 

Huvudbyggnaden är idag fullt uthyrd till PRV som enda hyresgäst. Annexen är tomställda och Oscar Properties planerar att konvertera dessa till bostäder när detaljplaneförändring träder i kraft. Oscar Properties tillträder fastigheten under tredje kvartalet 2015. Förvärvet delfinansieras genom att det förvärvande dotterbolaget tar upp ett förlagslån med ABG Sundal Collier som rådgivare. Leimdörfer var säljarens rådgivare i affären.

 

– Patent- och registreringsverkets byggnader har goda förutsättningar att bli mycket attraktiva bostäder i bästa läge, kommenterar Oscar Engelbert, vd Oscar Properties.