18 maj 2024
torsdag, 18 juni 2015 12:30

Wallenstam planerar 2.000 bostäder i Sollentuna

Skrivet av 
alt
Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.


Wallenstam har tecknat avtal med Castellumägda Brostaden om köp av två fastigheter vid Norrviken strand i Sollentuna kommun. Försäljningspriset netto uppgick till 183 Mkr efter avdrag för bedömd uppskjuten skatt och omkostnader om totalt 15 Mkr. Försäljningspriset överstiger senaste värdering med 93 Mkr. CBRE var Brostadens rådgivare i affären.


De aktuella fastigheterna, Rankan 3 och Rankan 4, är i dagsläget är obebyggda och planlagda för industri/kontor, men planen kan förändras och möjliggöra bostäder i framtiden. En genomförd volymstudie av Brostaden visar på en möjlig exploatering om cirka 2.000 nya bostäder.

 

– Den här affären är en del i vår ambition att utveckla såväl framtida bostäder som stadsdelar. Norrviken Strand har fantastiska möjligheter till god stadsutveckling i en kommun med attraktivt läge, gott företagsklimat och goda kommunikationer. Vår ambition är att tillsammans med kommunen ta fram en detaljplan som möjliggör byggnation av cirka 2.000 bostäder, säger vd Hans Wallenstam.

 

Idén om bostadsutveckling av Norrviken Strand och Rotebro går i linje med Sollentuna kommuns översiktsplan och förstudien Rotebro i förändring som tagits fram som underlag till Vision Rotebro, som båda eftersträvar en ökad bostadsexploatering.

 

– Vi har som mål att produktionsstarta 1.500 lägenheter per år och affärer som denna möjliggör för en fortsatt offensiv nyproduktion av bostäder framöver, säger Hans Wallenstam.