18 maj 2024
tisdag, 16 juni 2015 12:40

Niam tecknar nya kontrakt i Plushuset

Skrivet av 
alt

Skatteverket tar ytterligare ytor i Niams fastighet på Drottninggatan 16 i Malmö.


Niam har tecknat ett nytt tioårigt hyresavtal om 6.400 kvm i fastigheten Nora 11, kallad Plushuset, på Drottninggatan i centrala Malmö. Niam har sedan ifjol renoverat fastigheten för Skatte-verket som tillträdde sina lokaler om 14.000 kvm den 1 mars. Skatteverket har nyligen även tecknat avtal om ytterligare 2.200 kvm i den etapp som nu har påbörjats, där lokalerna kommer att anpassas och moderniseras tillsammans hyresgästerna. Niam har också som mål att certifiera byggnaden enligt Miljöbyggnad Silver.

 

– Vi är stolta över att ha fått ett långsiktigt förtroende från hyres-gästerna i och med dessa förhyrningar. Vi startade omvandlingsprocessen av Nora i fjol och nu återstår 3.600 kvm kontor att hyra ut i den 28.000 kvm stora fastigheten som ursprungligen uppfördes i början av 1980-talet, men som nu har moderniserats och anpassats till dagens kontorsstandard. Vi har uppdaterat tekniken, lokalerna och infrastrukturen i fastigheten, bland annat genom två stora ljusgårdar som samlar verksamheterna och skapar vertikala mötesrum, säger Hans Lisserkers, Head of Project Development på Niam.

 

Ombyggnationerna av etapp två har påbörjats under våren och hyresgästerna kommer tillträda de nya lokalerna under hösten 2016. Newsec Asset Management förvaltar fastigheten för Niams räkning och har i samarbete med Niam förhandlat avtalen hyresgästerna.

 

– Den totala omvandlingen av fastigheten till en modern och effektiv kontorsfastighet har varit en framgångsfaktor i uthyrningsarbetet. Vi har i vårt arbete med Plushuset strävat efter att tydligt kommunicera vårt erbjudande avseende ytor och materialval, vilket lett till att vi varit mycket lyckosamma i vårt uthyrningsarbet, säger Victor Wettergren, kundansvarig på Newsec Asset Management.